Een heerlijk lang weekend weg met een groep vrienden? Dan is Lissabon de bestemming voor jullie. Deze stad is gevuld met restaurantjes, cultuur en binnen no – time ben je bij de leukste omliggende dorpjes!

Met Transavia ben je vanuit Eindhoven in ongeveer 2,5 uur al in Lissabon, na ongeveer 30 minuten waren wij bij onze Airbnb aangekomen in Alfama (een van de oudste delen in Lissabon). Deze plek was de ideale uitvalsbasis voor onze dagelijkste tripjes, verkijk je alleen niet op de steile straten die niet al te makkelijk te bewandelen zijn. Na ons lange weekend in Lissabon, hoefde we voorlopig geen cardio meer te doen!

 In Lissabon zijn er genoeg bekende toeristische bezienswaardigheden zoals de Santa Justa Lift (waarvoor de rijen trouwens veeeeel te lang zijn, dus wij hebben deze van een afstand bewonderd), wandel over de Praça do Comércio, of verdwaal met z’n alle gewoon in de vele straatjes van Lissabon en geniet!

Voor de welbekende Pastéis de Nata, ga je natuurlijk naar Pastéis de Belém! Deze bakkerij mag als enige de lekkernij zo noemen, wij hadden geluk dat de wachtrij niet al te lang was. Laat me je wel vertellen, dat het wachten het meer dan waard is, wat hebben wij daar een hoop lekkernijen gegeten (en meegenomen omdat we te vol zaten). Hierna zijn we doorgewandeld naar Torre de Belém voor een prachtige zonsondergang!

Carcavelos was toch wel mijn favoriete middag! We gingen zonder plan erheen om surfboards te huren, maar eenmaal aangekomen zagen we hoe heftig de golven waren en besloten we toch maar een lesje te boeken. Bij Sal’s Surfschool was er gelukkig nog een surfleraar aanwezig die ons wel een privé les wilden geven voor een mooie prijs, zeker een aanrader dus! Na een intensieve les van ongeveer 3 uur, hebben we de zonsondergang nog mogen meemaken die even mooi was als de dagen ervoor.

Onze laatste dag was aangebroken en zonder voorbereiding leek het ons een leuk idee om naar Sintra te gaan voor het Pena Palace, niet wetend dat in heel Sintra genoeg te beleven viel! Helaas ging onze vlucht die avond en is mijn tip om zeker een volle dag in Sintra door te brengen, cintratours op instagram wordt gerund door een aantal locals die veel te vertellen hadden over de geschiedenis. Onze gids bracht ons alleen naar Pena Palace en verliet ons hierna weer, maar wat hadden we graag de dag met hem doorgebracht! Hoewel het Pena Palace een sprookje van zichzelf is, was het er op een maandag middag al enorm druk! Ik wil niet weten hoe het er in de weekenden aan toe zal gaan.

Wat je zeker niet moet missen, maar wij helaas wel hebben gemist!

Toch kom je bij een stedentrip tijd te kort om alles op je lijstje af te strepen, dus hier nog een paar bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen!

LX Factory

Een groot fabrieksterrein omgetoverd tot creatief kuuroord met winkeltjes, restaurants en veel kunst!

Palácio Nacional (Sintra)

Palácio Nacional is een van de best bewaarde koninklijke paleizen in Portugal.

Quinta da Regaleira (Sintra)

Je vindt hier het mysterieuze ‘paleis van de miljoenen’, wat omgeven is door een grote tuin vol grotten, rivieren en kleine bouwwerken. 

Castelo dos Mouros (Sintra)

Castelo dos Mouros stamt uit de 8ste eeuw en is daarmee ook het oudste kasteel van Sintra. Het ligt op de hoogste berg van Sintra, waardoor je vanaf het kasteel een geweldig uitzicht hebt.