Verjongende Retraites

Wil jij ook even helemaal alleen voor jezelf zijn?
Wil je de dagelijkse patronen loslaten en ben je toe aan verdieping?

Dan is een retraite absoluut iets voor jou.

Retraite reizen

Kom mee, geniet van de natuur, de bergen, de wind, de sterren en de maan..
geniet van al wat is!

Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’. Tijdens een retraite kan je je even helemaal terugtrekken en ontspannen in een prachtige natuurrijke, rustige omgeving. Je kan de eindeloze gedachtestroom, zorgen en angst over de toekomst en emoties door het verleden even helemaal laten gaan en je volledig richten op het nu. Je gaat terug naar je ware ‘ik’, kan oude patronen loslaten en meer diepgang brengen in je leven. De mind en body komen weer in balans en tot rust.

Door de ochtenden in stilte door te brengen, met zo min mogelijk afleiding, zal je tot nieuwe inzichten komen die je persoonlijke ontwikkeling en groei zullen bevorderen.
Meer bewegen, meer ontspannen, dat klinkt bijna als een tegenstelling. En toch is het voor iedereen belangrijk om beide in je leven in te passen. Bewegen houdt ons lichaam gezond en sterk. Ontspanning geeft onze geest en lichaam rust. Zo blijven we in balans.

Wat nou als je het allebei tegelijk kunt doen? Wat als je je lichaam kunt trainen op kracht en stabiliteit, terwijl je je geest traint op concentratie en kalmte? Dat kan. Met Pilates en Yoga. Wil  jij dat ook? Ga dan met ons mee op één van onze retraites!!!

Pilates: “Pilates is het meester worden over je geest voor volledige controle over je lichaam.” – Josef Pilates
Yoga: “verenigen”, “verbinden”, ook wel “herboren”. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee de vereniging met je Hoge zelf te bereiken.


De voordelen van een retraite reis

Een week lang verblijven in de bergen, in combinatie met beweging, ontspanning en biologisch eten, helpt om je stofwisseling te verhogen. Door de lagere concentratie zuurstof in de lucht en de lagere luchtdruk in de bergen, versnelt de productie van de rode bloedcellen om het tekort aan zuurstof te compenseren. Dat resulteert in een betere conditie en het verbeteren van de bloedvaten tonus. Je uitstraling verbetert, je huid vernieuwt, je lijft detoxt en je geest kalmeert. Je komt als een nieuw persoon thuis met onvergetelijke herinneringen.

Het is bewezen dat verblijf op hoogte van 2000 m in de bergen  in combinatie met fysieke activiteiten:

  • de bloeddruk verlaagt: volgens onderzoeken is het aan te raden voor mensen die een hoge bloeddruk hebben
  • stress vermindert: alleen het gevoel dat je ver van de stad, de files en de drukte bent en je jezelf een week van rust in de natuur gunt, voelt als een welverdiend cadeau alleen voor jezelf
  • helpt bij slapeloosheid: de fysieke inspanningen en wandelingen hoog in de bergen verbeteren aanzienlijk kwaliteit van de nachtrust
  • energie geeft en je geest kalmeert: buiten wandelen, heerlijk genieten van de zon en de natuur, de frisse lucht en het natuurlijke licht zorgen voor veel meer energie voor je lijf en je verstand en kalmeren de geest. Het bevordert de productie van vitamine D.
  • je helpt een betere band met de natuur op te bouwen. Wij hebben onze natuur nodig omdat we er deel van uitmaken.